[NÁVOD] Jak na Copy & Paste

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Odpovědět
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

[NÁVOD] Jak na Copy & Paste

Příspěvek od Luboš Klicpouch »

Dnes jsem řešil s Uživatelem mpv záležitost ohledně Copy & Paste v systému Android. Jsou tři možnosti jak kopírovat, vkládat či vyjímat.

Já píšu návod pro T-mobile G1 a Motorolu Milestone, jelikož mají oba na HW klávesnici tlačítko SHIFT. Jak půjde bod 3 na zařízeních bez HW klávesnice bohužel nemám jak vyzkoušet a budu moc rád, když sem nějaký zkušený uživatel připíše, jak na to na zařízeních bez HW klávesnice.

1) Z Input pole
Pokud máte jakékoli input pole (pole, do kterého se dá něco napsat) a v něm jakýkoli text, přidržením prstu na tomto textu vyskočí nabídka kopírování, vyjímání a vkládání. To je celkem jednoduché.

2) Z Webu
Pokud chcete něco kopírovat z webu, stačí stisknout MENU, pak SW tlačítko Více a Vybrat text. U G1 nebo u zařízení, které má Trackball stačí tímto jezdit po stránce (kurzor myši) a vybrat tak potřebný text, který se vloží do schránky automaticky. (poté jej lze vložit do input pole viz bod 1). Zařízení, která trackball nemají je nutné požadovaný text přejet prstem.

3) Z Gmailu
Otevřte si Gmail aplikaci a nějaký email. Pokud používáte G1, nebo Mileston, otevřte si klávesnici a držte klávesu SHIFT (Šipka nahoru). Nyní je možné vybrat text buď prstem nebo trackbalem stejně jako na webu.
ekoman
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 26, 2009 18:29
Zařízení: T-mobile Pulse

[NÁVOD] Jak na Copy & Paste

Příspěvek od ekoman »

Zdravím, měl jsem stejný problém s dotykovým pulsem kde na žádné SW klávesnicinení klávesa shift. takže jenom pro upřesnění, stačí dlouze podržet prst například v textovém poli a v nabídce vybrat označit text a pak jenom vybrat kopírovat
Odpovědět

Zpět na „Operační systém Android“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů