LG Optimus L9

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
Deawo
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned črc 23, 2006 19:53
Zařízení: iOS, Android, BB
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

LG Optimus L9

Příspěvek od Deawo »

Mám LG L9 na testování zhruba týden.

Mé dojmy jsou zatím pozitivní, telefon cenově spadá do střední kategorie a přináší do ní prvně vlastnosti z letošních top-modelů, jakou jsou GS3, OneX apod. A to především velký 4,7" displej. Samozřejmě oproti dražším bratříčkům museli být provedený nějaké kompromisy:

Rozlišení - v reálném provozu nepozoruji rozdíl
Materiály - ano, OneX a 4XHD působí v ruce kvalitněji, zvlášť displej, který je z plastu a mohlo by hrozit poškrábání
Foťák - je to lepších 5mpx., nic nového pod sluncem.
Chybějící senzor pro regulaci jasu - tohle je podle mě šetření na špatném místě

Samotný systém v podání LG je odladěný dobře, je v něm minimum cizího SW a pokusů o vlastní UI. Za to si zaslouží velkou pochvalu, čistý systém je u Androidu výhoda. Škoda pomalejších aktualizací, v současnosti běží na 4.04 a doufám, že 4.1 je na cestě.

U velkého displeje je často problémová výdrž baterie, ta v L9 má kapacitu 2150 mAh, výdrž je průměrná. Pracovní den sní dáte, ale v hospodě už budete mít problém. Nejvíce se na výdrži podepisuje displej a zapnuté datové přenosy, pokud tedy máte v kanceláři/škole/doma WiFi a trávíte na ní hodně času, budete mít energie více než dost.

Jako výhodu vidím i slot pro paměťovou kartu.

O telefonu jsem dost tweetoval pod svým účtem twitter.com/Deawo , plánuji uvedení uživatelské recenze na lgmania.cz

Pokud by Vás cokoliv o LG L9 zajímalo, nebojte se zeptat:)
nidlm
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned pro 16, 2012 18:33
Zařízení: LG L9

LG Optimus L9

Příspěvek od nidlm »

Pokud máte zájem přečíst si mou vlastní recenzi z testování, naleznete zde:

http://androidforum.cz/viewtopic.php?t= ... 73#p480073" onclick="window.open(this.href);return false;
nidlm
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned pro 16, 2012 18:33
Zařízení: LG L9

LG Optimus L9

Příspěvek od nidlm »

Jinak k výkonnosti, myslím si, že i s 1 GHz procesorem a dvěma jádry je výkonný dostatečně. Žádné záseky ani pády jsem nezpozoroval :) takže pro mě je to král střední třídy.
crash40
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 15, 2012 11:28
Zařízení: LG optimus L9

LG Optimus L9

Příspěvek od crash40 »

ja taky ne:) tady posilam odkaz na moje uzivatelske zkusenosti. a navic je tam obrazek i s benchmarkem. Kdy me prekvapilo ze L9 dosahlo lepsiho vysledku nes Galaxy Nexus. Tady je reneze http://www.viewdocsonline.com/document/59y50g" onclick="window.open(this.href);return false;
Deawo
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned črc 23, 2006 19:53
Zařízení: iOS, Android, BB
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

LG Optimus L9

Příspěvek od Deawo »

Sepsal sem pro vás rozsáhlejší zkušenosti z užívání telefonu a doufám, že vám to pomůže s posouzením zda se pro vás hodí, nebo ne.

Najdete je zde: http://www.lgmania.cz/uzivatelske-zkuse ... ptimus-l9/" onclick="window.open(this.href);return false;

Rád zodpovím veškeré dotazy týkající se telefonu.
tomikch
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned pro 16, 2012 12:39
Zařízení: LG optmus L9

LG Optimus L9

Příspěvek od tomikch »

přidám i já svou recenzi na tento telefon.

Jelikož jsem měl tu možnost testovat očekávaný model LG L9, chci se s Vámi podělit o zkušenosti a postřehy. Tento telefon je učen do střední třídy jeho očekávaná cena má být kolem 8mi tisíc největší předností je určitě velký display 4,7" s 16M barev, který v této třídě nemá konkurenci.

Obsah balení
Balení obsahuje kromě samostatného telefonu datový kabel společně s adaptérem do sítě a sluchátka s mikrofonem.
Na první pohled
Ačkoli nejsem příznivce tzv. "cihel" tak jsem si na něj ( Rozměry: 131.9 x 68.2 x 9.1 mm ) velmi rychle zvyknul. Padne do ruky a v kapse u kalhot o něm nevím, nikde nepřekáží. Z pravé strany zapínací/zamykací tlačítko z druhé strany tlačítka na ovládání hlasitosti, seshora pak 3,5 jack a dole micro USB. Zadní strana vypadá velmi elegantně. Ze které vykukuje čočka fotoaparátu, která není nijak chráněna. Zpracovaní je velmi povedené, nikde nic nevyčnívá a nepřesahuje.

Jediným slabým bodem na zpracování je pro mě zadní kryt. Při sundání zadního krytu jsem měl velký strach, abych ho nezlomil. Nicméně je to nejspíše daň za hmotnost (125g) a pravdou je, že není nutnost ten zadní kryt sundávat nějak často. Pod krytem se nachází standardní slot na standardní SIM kartu a dále velkokapacitní 2150mAh akumulátor.

SW Vybavení
Telefon běží na Androidu 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) Po zapnutí telefonu na nás čeká malá změna oproti konkurenci a to v podobě přehozených systémových kláves, na což si jde po krátkém čase zvyknout. Po prvním zapnutí se konfiguruje synchronizace s Google účtem, a dále mimo jiné je zde možnost využít sociální konektor (social+) do sítí Facebook a Twitter, nicméně moc efektivní a použitelný tento konektor není a je třeba pro plnohodnotné používaní těchto sítí nainstalovat jiné aplikace. Při prvním spuštěni můžete dále instalovat aplikace doporučené výrobcem.

Za zmínku stoji Quick translator, kde použijete hlavni 5Mpix fotoaparát k sejmutí textu (slova, věty nebo celého odstavce) a daný text přeloží, ze zkušenosti musím říci, že OCR rozpoznávání je zde velmi dobré.

Další zajímavou aplikaci je QuickMemo. Tato aplikace slouží k "pint screenu" obrazovky a následně její možnost na tento „obrázek“ psát. Praktické využit za týden jsem kromě obrázků pro recenzi nenašel.

Aplikace, která mě pobavila, byl obyčejný budík. Jeho možnost vypnutí „jednoduchou“ skládačkou, mě donutila druhé ráno ihned vyzkoušet. Jedná se o 4 čísla, která je nutná potvrdit vzestupné. Po probuzení jsem však tuto funkci musel vypnout, jelikož jsem po ránu nebyl schopny poradně zaostřit na jednotlivá čísla a telefon mezitím probudil spolubydlící. Menším bugem je to, pokud si navolíte budík na úterý, budete si muset zvyknout na pojem Utorak.

Jelikož používám velmi často emaily, zajímala mé především klávesnice. Byl jsem příjemně překvapený kolik moznosti vstupu L9 disponuje, kromě těch klasických nabízí, psaní poslechem, které je velmi přesné, dále moznost přesunutí klávesnice na jednu či druhou stranu pro pohodlné psaní jednou rukou po velkém displayi. Nicméně vadí mi jedna věc a to je absence české QWERTZ klávesnice. Tudíž jsem byl nucen přepnout na anglickou a tudíž nápovědy a opravy pro český jazyk zůstávají nevyužité.

HW
L9 mi příjemně překvapila pěkným jasným displayem, který se stal příjemnou záležitosti pro čtení pdf souboru při cestě vlakem, nicméně je tu velká dan v podobě výdrže. Při jasu 40% patří 60% využiti baterie pravé display. Při vyšším jasu skáčou procenta rychle nahoru.

Co se týče plynulosti systému, telefonu není, co vytknout je velmi svižný nikde se nic nezaseklo a používání telefonu je velmi příjemné.

Další výhodou je velmi hlasité sluchátko, které i v přeplněné tramvaji či vlaku je velmi dobře slyšet a občas je potřeba ho i ubrat.

Telefon je osazen 5Mpix fotoaparátem, který fotí spíše průměrně. Má spoustu různých nastavení, která pro rychlé momentky nevyužijete, nicméně vyhrát si s nastavením fotoaparátu lze.

Telefon podporuje i NFC sdílení souborů, které jsme jen tak letmo zkoušeli s kamarádem. Sdílení kontaktů, webovek atp. bylo naprosto v pořádku, nicméně mé LG nemohlo přijmout ani odesílat obrázky, ale bohužel jsme neměli dostatek času zjistit v čem byl problém.

Technické specifikace:
Rozměry: 131.9 x 68.2 x 9.1 mm
Váha: 125 g
Display: 4.7 '' IPS ; kapacitní; 16M barev
Rozlišení: qHD (540 x 960)
Paměť: 2GB ( + microSD)
RAM: 1GB
OS: Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
Chipset: TI OMAP 4430
CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9
GPU: PowerVR SGX540
Baterie: Li-Ion 2150 mAh
Fotoaparát: 5 MP (0.3MP), 2592 x 1944, autofokus,
Kamera: 1080p, 30 fps
Video: DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV
Audio: MP3/WAV/WMA/eAAC
Dále: NFC, GPS, Wi-Fi , Bluetooth, RDS, multitouch


Plusy
• Display
• Velkokapacitní baterie
• Hlasité sluchátko
• Plynulost
• Cena
Mínusy
• Fotoaparát
• Aplikace social+
• Česká QWERTY klávesnice
• Zadní kryt
Závěrem
Myslím si, že se tento model velmi povedl a díky svému display a ceny si najde nejednoho majitele. Značku LG stoji za to sledovat a brát ho jako výrobce telefonu. Uvidíme, s čím přijde přístě…

Pokud byste meli jakekoli dotazy, nevahejte mne kontaktovat.
Foto
qmemo
qmemo
qmemo.jpg (122.29 KiB) Zobrazeno 7380 x
CAM00047.jpg
fotogragie
(107.96 KiB) Staženo 2708 x
budik
budik
budik.jpg (71.39 KiB) Zobrazeno 7380 x
crash40
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob pro 15, 2012 11:28
Zařízení: LG optimus L9

LG Optimus L9

Příspěvek od crash40 »

Skvela recenze:) kdyby se nekdo chtel precist moje uzivatelske zkusenosti tak tady je odkaz na ne:)

http://mobilenet.cz/forum/viewtopic.php ... 581#p13581" onclick="window.open(this.href);return false;
mixky
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 17, 2012 17:29
Zařízení: Nexus 7

LG Optimus L9

Příspěvek od mixky »

i ja zde přispeji moji recenzi

Tento telefon jsem měl zapůjčen na 2 týdny od společnosti LG, které tímto děkuji.

V balení nenaleznete nic neobvyklého-sluchátka, datový kabel, adaptér do zásuvky a samotný telefon s baterií. U telefonu se mi líbilo, že má slot na mikro SD kartu, sim kartu musíte použít klasickou (mini).

Nyní k samotnému telefonu. Přístroj váží sympatických 125 gramů. Přední straně dominuje 4,7” velký IPS displej s qHD rozlišením 540 x 960. Dále je zde VGA kamera pro videohovory, proximity senzor, 2 senzorová tlačítka a jedno mechanické, které je na můj vkus příliš malé a trochu vystupuje z displeje (možná vada pouze mého kusu). Na pravé straně se nachází zapínací tlačítko-spoušt fotoaparátu bohužel chybí, na levé straně je ovládání hlasitosti. Zespodu mikro USB konektor a mikrofon, na horní strane je potom jen 3,5mm audio výstup a 2. mikrofon. Na zadní straně je čočka fotoaparátu s rozlišením 5Mpix, osvětlovací dioda a hlasitý reproduktor.
Přesto, že je telefon vyrobne “pouze” z plastu, zpracování telefonu je velmi kvalitní-nic nevrže, neskřípe ani se neprohýbá. Zadní kryt má “vroubkové” zpracování aby telefon neklouzal z ruky a nezenechávali se na něm otisky prstů.

Při prvním spuštění telefonu proběhla aktualizace androidu na verzi 4.0.4. Jako velmi zdařilou považuji nadstavbu od LG-Optimus UI. Líbí se mi velká možnost úprav lockscreenu, domovské obrazovky a hlavne notifikační lišty. Sem si můžete dát odkaz na téměř všechno nastavení a libovolně seřadit.
Naopak minus u mě má LG za klávesnici, česká klávesnice je zde pouze v QWERTY verzi a osobně se mi nan í špatně psalo kvůli malému mezerníku a umístění tečky hned vedle něho, takže polovina zpráv co jsem odesílal obsahovala místo mezer tečky.
Při procházení systému se mi ani jednou nestalo, že by se telefon zasekl nebo jinak zaváhal. Mírné vítky bych měl k menu aplikací, které je rozděleno na všechny aplikace a stažené apklikace, a teké se občas vteřinu až dvě načítá.
V telefonu je předinstalováno pár vice, či méně užitečných aplikací od LG jako SmartWorld, RemoteCallService, SmartShre, QuikTranslator nebo například LG Tag+.Fotoaparát dělá podle mého názoru celkem kvalitní fotky, ale nejsem žádný fotograf-na momentky nebo focení kamarádů v hospodě to určitě stačí.
Jednoznačně pozitivní hodnocení si u mě zaslouží baterie. Neměl jsem problem vydržet od rána 1. Dne do 2. dne do večera, měl jsem neustále zaplé 3g nebo wifi, synchronizaci mailů, pár desítek sms, kotrola fb a chat, surfovani na internetu a občasné hraní, po tom všem šel mobil na nabíječku ještě s pár procenty. Oproti mému předchozímu Samsungu Galaxy S, který nevydržel ani jeden den to opravdu skok.

+
displej
baterie
Optimus UI

-
klávesnice
chybí mechanická spoušt fotoaparátu
malé hlavní tlačítko

S tímto telefonem jsem byl celkem spokojen a nestyděl bych se ho doporučit některému mému známému.
blickyn
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob říj 10, 2009 21:35
Zařízení: HTC Snap

LG Optimus L9 Výhodná koupě?

Příspěvek od blickyn »

Mrkněte se na porovnání konkurenčních značek vs. LG Optimus L9 na http://www.lgmania.cz/lg-optimus-l9-vyh ... kurenci-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Deawo
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned črc 23, 2006 19:53
Zařízení: iOS, Android, BB
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

LG Optimus L9

Příspěvek od Deawo »

Moc pěkně napsáno, myslím, že to řadě lidí pomůže s výběrem dárků :)
tomikch
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned pro 16, 2012 12:39
Zařízení: LG optmus L9

LG Optimus L9

Příspěvek od tomikch »

myslím, že takový dárek by si přálo spousta lidí :-)
xter
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř pro 19, 2012 0:28
Zařízení: Samsung Galaxy S3

LG Optimus L9

Příspěvek od xter »

Tak i já přidávám svoji recenzi :))


Všichni ví, že ne všechny telefony od LG byly povedené a proto jsem byla zvědavá, jak si poradili s L9. Mobil jsme dostali v bílé krabičce, která ještě obsahovala baterii, nabíječku s usb kabelem a špuntová sluchátka. První věc, která mě zaujala, byla lehkost, která je vzhledem k rozměrům příjemným překvapením. Někomu se může zdát moc velký, nicméně každý si velmi rychle zvykne a pak se hůř navyká na menší telefon, protože se vám display prostě nezdá dost velký.

Telefon má tři hardwarová tlačítka. Na levé straně je ovládání hlasitosti a na pravé je pak tlačítko pro zamykání/vypínání. Mně osobně přijde, že by středové tlačítko mohlo být maličko vystouplejší, ale i tak jsem si zvykla a zhruba po dni to nebyl žádný problém. Některým chybí tlačítko spouště, já v tom žádný problém nevidím. Zadní strana má zdrsněný povrch, díky kterému vám telefon nevyklouzne z ruky. Někteří psali, že se setkali s vrzáním zadního krytu – já jsem tento problém nezaznamenala. Trochu mi chybí notifikační dioda, pro kterou by se tam místo rozhodně našlo.

L9 je vybaven Androidem 4.0.4. Není zde nainstalováno mnoho nadbytečných aplikací, které by zbytečně zpomalovaly běh, což je příjemné. Za zmínku určitě stojí Quick Memo, se kterou jsem se setkala poprvé. Můžete si sami zapisovat do poznámek či map, to mi přijde velmi zajímavé. Snad jediná aplikace, která mi vyloženě nevyhovovala, byla Social+. Další aplikace si můžete stáhnout přes GooglePlay nebo SmartWorld, což je nabídka přímo od LG. Doufám, že i L9 se brzy dočká přechodu na 4.1 Jelly Bean.
Líbí se mi, že si člověk může relativně dost personalizovat, jak bude vypadat zamčená obrazovka. Vyberete si od různých druhů a velikostí hodin až po kalendář. Dále jsou dole 4 ikony, které si můžete sami zvolit. Zaujala mě také notifikační lišta, kde si podržením tlačítka upravit můžete změnit pořadí položek.

Co se týká paměti, není problém si ji rozšířit až 32GB karty microSDHC. Další velké plus je baterie, která i při větší zátěži hodně vydrží i při zapnuté WiFi. Veškeré hry, které jsem testovala mobil hravě zvládl. Fotoaparát je klasicky 5MPx a dělá dost slušné fotky. Běžnému uživateli to rozhodně stačí.

A závěrem? Myslím si, že Optimus L9 se výrobci opravdu povedl. Výkon je na cenu opravdu dobrý. Ani jednou jsem se nesetkala se závažnějším problémem a uživatelsky je velice příjemný a intuitivní. Za mě jedno velké ANO!
sony715
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv led 10, 2013 11:26
Zařízení: Samsung Galaxy S duos

LG Optimus L9

Příspěvek od sony715 »

Vidim ze vsetko podstatne uz bolo povedane este moj postreh
Tak moje skusenosti s telefonom su vcelku pozitivne, co sa tyka dispeja je super nevidno mriezkovanie a za tu cenu asi nic vacsie nezozeniete, SW je dostatocne vyladeny, neseka ani nemrzne video prehra aj v HD. Bateria drzi velmi slusne. fotoaparat ma 5mpx ale foti dobre aj v nepriliz dobrych podmienkach dokonca aj makro je na velmi slusnej urovni. Vacsie nevyhody su zle ulozenie pamatovej karty a absencia ako led indikacnej diody tak svetelneho senzoru na jas. Inac v celku spoko telefon co sa tyka zvuku nic strasne na nom nieje. Mozno by to chcelo lepsie HW tlacidlo pod displejom lebo toto si robi sem tam co chce.
patrifialka
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř črc 23, 2014 12:16
Zařízení: Samsung S3

LG Optimus L9

Příspěvek od patrifialka »

Dobrý den, máte někdo zkušenost s flipovými pouzdry pro LG? Něco takového http://www.mpouzdra.cz/flipove-pouzdro- ... rvene.html" onclick="window.open(this.href);return false; ... Potřebovala bych kryt, který schová jak zadní část telefonu, tak display, ale něco, co by mi vyloženě nepřekáželo a drželo na telefonu dobře. nevím, zda lepší toto nebo folie na display a kryt na zadní část telefonu.
Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti