HD Mini - dojmy vs. Android

Diskuzní fórum věnované komunikátoru HTC HD Mini
Odpovědět
Martin s4r
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: sob črc 24, 2010 9:13
Zařízení: HTC Desire, Froyo

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od Martin s4r »

Ahoj,

napadlo mě založit toto téma pro budoucí kupce tohoto zařízení, protože informací je k tomuto modelu pomálu a i forum k tomuto zařízení moc velkou aktivitu, bohužel, nevykazuje...

HD Mini jsem měl v hledáčku poměrně dlouhou dobu, přiznám se, že zejména kvůli rozměrům a designu, ovšem silně mě odrazovaly Windows Mobile, od kterých jsem utekl před cca rokem a půl k OS Android v zařízení T-Mobile G1.

Nakonec jsem neodolal a HD Mini zakoupil s očekáváním, že pokud WM nepůjdou skousnout, tak za nějaký čas se, doufejme, na XDA objeví portace na Android.

Po vybalení vše v pořádku, první spuštění telefonu je zmatečné, přes výběr jazyka se tlačí aplikace telefon s požadavkem na zadání PINu, samozřejmě je jednoduché se přehmátnout a poslat si telefon automaticky do jazyka, který nepožadujete - můj případ, takže FACTORY RESET a zase pěkně znovu.

Paměťová karta není součástí balení, takže je nutné si ji zakoupit, interní paměť je nedostatečná.

Nabíječka je založena na šikovném principu, ovšem kabel k ní je neúnosně krátký a tím pádem uživatelsky nepříjemný, protože telefon nejde za Vámi, ale Vy musíte za telefonem, pokud chcete na nabíječce cokoli dělat...

Sluchátka - nemá cenu jakkoli se rozepisovat, hrají strašně...

MicroUSB konektor mě také nepotěšil, MiniUSB mi vyhovuje více, nehledě na to, že veškeré příslušenství mám s tímto rozhraním po minulém telefonu...škoda, ale budiž, před koupí tato informace není tajná...

Display...přes veškerou uváděnou kritiku na HVGA rozlišení si nemohu stěžovat. Aplikace, které vyžaduji, fungují bez problémů, viz. např. iGo a nDrive, takže tady žádné zápory nehrozí, alespoň z mého pohledu ne... A mimochodem, kapacitní display není na obtíž, jak jsem se někde dočetl, kapacitní display oproti rezistentnímu nabízí nesrovnatelně větší citlivost a zaplať pánbůh ani ten stylus na něm nefunguje, takže stylusáři se konečně naučí používat prsty!

HTC Sense - poměrně nejzásadnější věc v telefonu, bez této(nebo jiné) nadstavby si nemá smysl kupovat jakékoliv zařízení s WM, protože tento systém je nenávratně v propadlišti dějin. Samozřejmě spousta lidí bude mít jiný názor, ovšem pro člověka, který vyžaduje stabilitu systému, využívá zejména telefonování, internet, kalendář, zprávy a zajímá ho předpověď počasí a to vše by rád v nějakém slušivém kabátku, pak mu dlouho WM nemohou vydržet. Ve srovnání s Androidem, který mi za rok a půl používání ani jednou nezamrzl, mi telefon s poslední generací WM zamrzl během tří dnů třikrát, což je poměrně nelichotivá a smutná bilance.

Android - pokud srovnám WM s OS Android, je jasné, že Android je na míle vpředu a nebýt např. HTC a jejich Sense, po WM by již nikdo nevzdechl, kromě technoidů a vyložených srdcařů žijící pro tento OS.

Po prvním spuštění telefonu s Androidem a spárování s google účtem je telefon okamžitě použitelný, bez jakéhokoliv nastavování, WM potřebuje vést za ručičku, a pokud se mu dá jen trochu prostoru pro vlastní "realizaci", nedopadá to dobře...
Za vše také hovoří prohlížeče internetu. V OS Android jediná aplikace s velmi "primitivním" názvem "Prohlížeč" a funkčností a stabilitou, jakou jsem zatím na žádném mobilním zařízení nezažil. Samozřejmostí je práce s více okny, pamatuje si hesla, kvalitně se dají třídit záložky a zobrazovací schopnosti jsou na té nejlepší úrovni.
Oproti tomu Opera ve WM, jakožto "bonusová" aplikace umí hesla, umí více oken a záložky, ovšem zobrazovací schopnosti jsou žalostné, na obrázky se dívat nedá kvůli komprimaci, která ovšem nelze nastavit. Je tedy fajn, že stránka je zobrazena rychle, co ale z toho, když vás zajímá obrázek a nemůžete si ho prohlédnout z důvodu žalostné kvality, nebo v případě mobilního facebooku je stránka zobrazena tak otřesně, že až rozum zůstává stát... :cry:
Internet Explorer umí záložky, neumí hesla(lépe řečeno, dlouho si ho pamatuje, pak ale přijde chvilka, kdy ho zapomene a hurá, zadáváme znovu - nechápu) a neumí více oken, oproti Opeře ovšem zobrazuje ve větší kvalitě, takže Opera začíná hrát druhé housle a v tuto chvíli už používám pouze IE.

Jistě jsem na spoustu věcí zapomněl, ale myslím, že to nejzásadnější, co ovlivňuje mé denní používání, jsem zmínit nezapomněl.

Závěrem bych skalním uživatelům WM doporučil sáhnout po Androidu, myslím, že je to krok jedině kupředu.
Případným zájemcům o HD Mini z důvodu preference právě WM doporučuji sáhnout opravdu raději po zařízení s OS Android, alternativy již naštěstí existují.

Zájemcům o HD Mini z hlediska designu, což je i můj případ, přeji, aby na XDA brzy byla ke stažení portace na Android, protože v tomto modelu jsou Windows Mobile pouze na obtíž a nebýt HTC Sense, nabízel by telefon minimum dobrého...

:idea: Jen škoda, že si při koupi nemůže zákazník vybírat chytrý telefon nejprve podle designu a parametrů a posléze si navolit OS, o který má v zařízení zájem... :idea:
Ratta
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned srp 29, 2010 16:10
Zařízení: HTC HD mini

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od Ratta »

Dobrý den,

moc se mi líbí tento příspěvek. A chtěla bych se zeptat, zda je to reálné, že by šlo někdy příjít z windows mobile na android s HTC HD mini.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od Jiří Hrma »

Ratta: To myslíš tak, zda by šel nahrát Android do HD Mini? Na Xda-developers tuším nějaké portace jsou, ale systém běží pouze v emulaci, tzn. na normální používání to stejně moc není. To je lepší řešení prodat HD Mini a pořídit si nějaký levnější telefon s Androidem.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od IkE Blaster »

No, není to emulace, ale dlouhodobě použitelné to úplně zatím není, nebude to moc vyladěné, největší problém bude s výdrží (pokud vůbec portace na HD Mini jsou, píšu to obecně).
Martin s4r
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: sob črc 24, 2010 9:13
Zařízení: HTC Desire, Froyo

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od Martin s4r »

Android na HD Mini je již k dispozici...:-)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=952996" onclick="window.open(this.href);return false;
marlot
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát zář 24, 2010 7:08
Zařízení: HTC HD mini

HD Mini - dojmy vs. Android

Příspěvek od marlot »

prosim o informace zda android jde skutecne zprovoznit na hd mini a jake mate s tim zkusenosti? Funguji veskere funkce? Rovnez bych prosil o nejaky strucny navod jak na to. Anglictinou moc nevladnu :-(( Dekuji moc, M.
Odpovědět

Zpět na „HTC HD Mini“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti