Lumia 520/WP8.1 a správa obrázků v telefonu

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Odpovědět
Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Lumia 520/WP8.1 a správa obrázků v telefonu

Příspěvek od Sandra »

Ahojky, chtěla bych se zeptat, je možné v telefonu (Lumia 520, Windows Phone 8.1 DP) třídit obrázky v galerii do složek? Třeba vyfotím si Pražský hrad a přesunu si tuto fotku do složky "Návštěva Prahy", stáhnu si z FB obrázek kotěte a přesunu ho do složky "Kočky".
Dále mám na OneDrive takto roztříděná alba a chtěla bych je dostat do telefonu, ovšem stáhnout je z OneDrive mi tak nějak nejde, pouze na Macu a na něm bych musela vytvořit příslušná alba v Aperture a synchronizovat je přes program Windows Phone s telefonem a to mi přijde zbytečně složité a krkolomné. Existuje jednodušší cesta jak to udělat přímo v telefonu?
Konkrétně chci mít alba v telefonu, která se budou synchronizovat s OneDrive a vytvoří stejné složky jako jsou v telefonu a když přidám nebo uberu obrázek, to samé se stane na OneDrive.
Děkuji :-)
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 265
Registrován: čtv čer 20, 2013 11:18
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
Bydliště: Brno, South Moravia

Lumia 520/WP8.1 a správa obrázků v telefonu

Příspěvek od Daniel Stiegler »

Pro správu složek je k dispozici aplikace "Složky" "Files" - přímo od Microsoftu, bohužel to není propojené s OneDrive.
Aplikace "Fotky" "Photos" se pak dokáže na OneDrive připojit a tam si můžete prohlížet fotky, jako byste si je prohlížela přímo na v telefonu (vyžadováno Wi-Fi, Data).
Když se vrátím ještě k těm složkám v telefonu, přijde mi to dost nekomfortní to prostě na telefonu o 5 palcích třídit, lepší způsob mi přijde synchronizovat celý camera roll na OneDrive a prostě si jednou za čas sednou a roztřídit to z PC.
Jestli ale trváte na svém pak si složky snad můžete vytvořit a jednou za čas připojit telefon kabelem k PC a nechat je synchronizovat, pokud máte Knihovu nastavenou ve stylu propojení na OneDrive, pak budou ihned synchronizovány s cloudem.

Windows Phone Store - Files
Obrázek
Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Lumia 520/WP8.1 a správa obrázků v telefonu

Příspěvek od Sandra »

Celý camera roll synchronizuji a pravda je, že na Macu se složky a vůbec správa dělá lépe než na telefonu (díky bohu nemám 5", ale "jen" 4" (mimochodem na 3.5" iP se mi to dělá luxusně, nakonec není to zase tak časté a osobně preferuji menší telefony, těch 3.5" považuji za ideální :-) )). Uvítala bych zkrátka tuto možnost.
Že si jde prohlížet fotky přímo z OneDrive je možnost o které vím a momentálně používám, ale zkus si prohlížet fotky mimo wifi a 3G, jen na EDGE, to je utrpení, nehledě na to jak trpí datový limit. Proto bych chtěla jednoduchou možnost si třídit fotky přímo v telefonu a mít v telefonu stejné složky se stejným obsahem jako je na OneDrive. K čemu mi potom je 8 GB vnitřní paměti a až 128 GB paměťová karta, když se to všechno tahá z netu :-)

Každopádně děkuji za odkaz, stáhnu si to a snad to splní požadovanou funkci i když podle popisu to vypadá dost krkolomně.
Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 64 hostů