Grafici a dizajneri

Vše okolo vývoje aplikací pro platformy Windows Phone a Windows 10 Mobile
Odpovědět
Uživatelský avatar
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: stř črc 15, 2009 8:01
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Grafici a dizajneri

Příspěvek od amentma »

Chcem sa spytat tu pritomnych vyvojarov z CR, ale aj zo SR, ako ste na tom s grafikmi a dizajnermi pri tvorbe apps pre WP alebo W8?

Ja teda nie som nejaky graficky guru, ale som sklamany z toho ako grafici absolutne nechapu ten koncept Metro ci ModernUI ci ako sa to posledne vola :) vacsinou riesim appky ktore uz existuju na iOS alebo Androide a snazim sa zachovat koncept a farby, ale odmietam kazdemu jednemu grafikovi na svete vysvetlovat, ze "ikonky" nebudem vyrabat hore ked dole je luxusny AppBar, ze naozaj nebudem davat zaoblene obrazky a ikony ked motivom WP su stvorce... navyse ploche, bez odleskov, bez gradientov... netrvam na tom ze musi byt nativny font Segoe WP, ale preco mi preboha kazu pouzit font ktory je nativny v Holo dizajne?

5 rokov tito "dizajneri" nerobili nic ine, iba slepo kopirovali to co predpisoval Apple, a teraz ked Apple uplne zmenil koncepciu tak zase idu len slepo kopirovat, vyrabaju dizajny typu biele pozadie + svetlo sedy text, kontrast katastrofalny... a ked uz horko tazko donutim grafika aby sa potrapil a vymyslem nieco pekne, tak to zasekne manazer projektu ze nech to spravim rovnako ako to ma na apple... a pritom je ModernUI tak krasne prostredie, take moznosti su ako sa s tym pohrat a spravit to pekne...
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Grafici a dizajneri

Příspěvek od steelspace »

Amatérizmus a lenost je úplně všude. Že má každý WP telefon tlačítko zpět a přesto někdo rve button nahoru, jako na iOS je prostě neomluvitelné.
mceza

Grafici a dizajneri

Příspěvek od mceza »

Jeden z důvodů, proč WP používám je právě vzhled. Je mi příjemný, intuitivní, neokoukaný a rozhodně čitelnější než ty bastly od konkurence.
Bohužel pak se stane, že někdo vydá aplikaci, která přebírá celý vzhled z iOS nebo Android verze. Taková aplikace okamžitě putuje pryč.
Na WP jsou poměrně široké možnosti přizpůsobení si motivu UI v rámci celého systému a co bytostně nesnáším, když to nějaká aplikace ignoruje. WP nabízí skvělé možnosti konzistence. Ať už pro uživatele, tak pomocí nástrojů pro vývojáře.

Proto také velmi těžce nesu, když je toto ignorováno.

Sám se snažím co nejvíce respektovat grafiku WP a ovládání WP. Doufám, že časem vývojáři pochopí, že když budu chtít každou aplikaci v úplně jiném stylu, koupím si Android...
Odpovědět

Zpět na „Programování a vývoj“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů