Stránka 1 z 1

Web hosting a dva registrátoři

Napsal: stř bře 14, 2012 11:57
od Pavel Vlasák
Zdravím, přiznám se, že teď chci najít odpověď bez hledání. Nevíte někdo, zda je možné provozovat web na webhostingu od jednoho registrátora a mít zároveň doménu registrovanou u jiného registrátora? ...a nějak webhosting propojit s doménou? Je to běžné?

Web hosting a dva reistrátoři

Napsal: stř bře 14, 2012 12:14
od lusk
je to normalne mozne. Mam domeny registrovane u FORPSI a webhostuju u WEDOS. Jenom u registratora domeny nastavis DNS na servery webhostera.

Web hosting a dva reistrátoři

Napsal: stř bře 14, 2012 12:21
od Pavel Vlasák
Tak to je fajn, taky používám služeb WEDOS a chci využít zítřejší akci registrátora active24 na cz domény za 15Kč.

Web hosting a dva registrátoři

Napsal: stř bře 14, 2012 12:58
od Jiří Hrma
Přesně tak, je to úplně běžné, SmartMania takto taky dokonce jeden čas fungovala a ničemu to nevadí :) stačí jen upravit nastavení DNSek.

Web hosting a dva registrátoři

Napsal: stř bře 14, 2012 13:46
od Radek Hulán
Myslím, že odlišný registrátor od webhostingu je de-facto standard :) Registrátorů je mnohem méně než provozovatelů webhostingu, že...

Teoreticky zde mohou být až tři / čtyři subjekty -> registrátor domény, ten co ti vede DNS záznamy (v praxi z 99% ten samý co registrátor, ale nemusí to tak být) a pak poskytovatel webhostingu a jiný poskytovatel pro emaily (MX záznam). Osobně mám třeba vše registrováno u Czechia / Regzone, DNS záznamy nastavené dle potřeb -> na svůj webhosting, emaily na Live i Office365, atd. To ovlivníš změnou DNS.