Z androidu na WP

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
desann
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon zář 14, 2015 2:35
Zařízení: Xperia Z Ultra

Z androidu na WP

Příspěvek od desann »

Zdravim. Rozmyslam ze prejdem z andoidu na windows phone, chcel by som aby jeden z mojich nadchadzajucich telefonov bola lumia. Nie je to kvoli tomu ze by som bol nespokojny s androidom, ale rad skusam nove veci a WP ma dost laka vzhladom na odladenost os, vybavu a cenu telefonov.

Problem ale nastal ked som dneska pozeral windows app store a aplikacie ktore vyuzivam ako facebook, messegner a pod maju priserne nizke hodnotenia a same staznosti uzivatelov ake je to nepouzitelne, ako to pada, mrzne atd...

Tiez som nenasiel moc webovych prehliadacov, najznamejsie ako chrome alebo firefox tam vobec nie su a ine (a to aj tie najstahovanejsie a naoblubenejsie) podla uzivatelov su tiez nie moc stabilne...

chcel by som sa spytat.. je to s tymi aplikaciami fakt take hrozne? Ako viem ze WP narozdiel od androidu nie je otvoreny os a preto niektore appky nemozu poskytnut tolko funkcii ako pri androide (napr chatove hlavicky v messengeri) ale to by nevadilo, avsak ak by mali byt s aplikaciami tretich stran same problemy ako sa pise na strankach obchodu, neviem ci by bola rozumna volba ist do tejto platformy.
bahamut
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: čtv led 16, 2014 14:57
Zařízení: Nokia Lumia 920 Red

Z androidu na WP

Příspěvek od bahamut »

Já messenger a facebook app používám a fungují mi bez problémů. I další app co mám jedou v klidu, tak těžko říct. Já bych do WP šel rozhodně znova.
Prohlížeč používám předinstalovaný explorer. Bohatě mi stačí a nikdy mě nenutil hledat alternativu.
Sinpa
smartstar
smartstar
Příspěvky: 976
Registrován: sob zář 21, 2013 16:12
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Re: Z androidu na WP

Příspěvek od Sinpa »

Dobry prohlížeč je Surfy, nebo UC browser. Osobně ale používám Explorer.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Z androidu na WP

Příspěvek od SmetyCZ »

Facebook má svoje dny, kdy se mi ani na wifi nepovede uploadnout fotku, nebo mi třeba vyskočí notifikace, kliknu na ní a ono mě to hodní do nějaký pseudoudálosti a hláška nelze načíst z důvodu špatného připojení.

Messenger je občas taky dost na hlavu, třeba na edge je to o nervy. Imo největší slabiny WP platformy. Doufám, že se to s W10 zlepší.
chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 635
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Z androidu na WP

Příspěvek od chmeldas »

Obecně je FB a Messenger na WP použitelný... Mají svoje mouchy, míň funkcí než verze pro iOS a Android a jak píše SmetyCZ na edge je to o nervy. Prohlížeče musejí být na jádře IE (teda pokud se nic nezměnilo) a moc velký výběr není. Aplikace jsou asi největší slabinou WP. Na tvém místě bych asi počkal na novou Lumii s W10M. Tam by se díky universal apps mohla situace zlepšit.
Uživatelský avatar
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: stř črc 15, 2009 8:01
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Z androidu na WP

Příspěvek od amentma »

pred polrokom by som nevahal WP odporucit komukolvek, dnes s vyhladom na Win10 uz som opatrnejsi. nezatracujem ho uplne, pockam si na finalne vydanie, ale zatial to vyzera vselijako. aj dizajnovo aj funkcne...

spat k WP 8.1 - v tejto faze je podla mna WP uplne v pohode pouzitelny system, samozrejme par drobnosti bude fanatikom furt chybat, ale zase uz v tejto faze ma niektore veci navyse napr. proti iOS. Co sa tyka apps a ich ratingov, ja nie som nejaky heavy user, ale s Messangerom problem nemam, Facebook pouzivam iba na upload, na citanie radsej otvaram cez IE a uplne mi to staci. Paradoxne najproblemovejsia sa mi zda appka Skype, tam tie notifikacie chodia na nahodu, niekedy to cinka aj na mobile aj na PC, niekedy nikde... Osobne najviac chvalim pristup Tatrabanky, kedze pre WP mam Citacku, Banking aj VIAMO appku, kompletka... k feedbackom: s usermi je to tazke, jeden vydavatel s ktorym spolupracujem sa rozhodol po 3 rokoch vyvoja appky pre vsetky platformy nasadit co najmenej nasilnu formu spoplatnenia, teda bannery + moznost inapp odstranenia reklamy. odmenou mu boli same negativne feedbacky, urazeni uzivatelia a vycitky, ze nepribudli ziadne nove funkcie... pritom 3 roky to bolo komplet free a ten vyvoj stal nemale prachy zo sukromneho vrecka. navyse kazdy ma stale moznost pouzivat appku zadarmo ak nechce platit...

browser IE je fajn, ale na PC aj iOS pouzivam Chrome a myslim ze je to hlavne hanba Googlu, ze sabotuje WP. MS je v poslednej dobe otvorena firma (vid. spolupraca s Apple pri iPad Pro) a nevidim dovod, preco by nemohol existovat Chrome alebo ofiko YouTube pre WP, ale to uz je otazka na nich... nic ine mi nejak zasadne na WP nechyba.
Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů