Touch Pro2 - Verizon aktivace

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Odpovědět
BEnY23
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 30, 2010 0:23
Zařízení: HTC Touch Pro2

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od BEnY23 »

Ahoj, jsem nyní v USA a na Ebay jsem koupil (údajně odblokovaný) HTC TP2 - Verizon. Telefon už mám, ale vyžaduje po mě aktivaci u verizonu s Verizon SIM kartou. Když do telefonu vložím svoji SIM kartu telefon napíše "The SIM card is not valid. Please insert Verizon SIM card. Device will default to CDMA mode" a když v menu settings-personal-phone záložka network - Mode of operation: nastavím GSM/UMTS only, napíše Your SIM card cannot be used on this phone. Je mi jasný, že je teda mobil zablokovaný. Prodejce se mi ozval s tím že na telefonu udělal tvrdý restart, než mi ho odeslal. HTC je pro mě novinka do teď jsem měl E51ku. Je možné že tím restartem nějak zrušil odblokování (unlock)? Pomohlo by například nahrání WIN 6.5 nyní je tam 6.1. Díky za rady...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od Jiří Hrma »

No tak to je oříšek. Jsi si jistý, že ten TP2 pro Verizon nemá jen CDMA modul a skutečně obsahuje GSM/3G modul? Nikdy jsem to nezkoumal, ale bál bych se, aby to tak nebylo, ale pokud je v systému přímo přepínač, tak by to tak mělo být. Každopádně zkus se podívat do sekce Rhodium (TP2) na http://forum.xda-developers.com" onclick="window.open(this.href);return false; a zkus pohledat, zda tam není nějaké téma věnující se SIM unlocku.

edit: Jestli máš tenhle kousek, tak podle specifikace na pdadb.net by tam GSM i 3G modul být měl, takže zapátrej po návodu na SIM unlock na Xda-devu, snad budeš úspěšný.

edit2: ještě jsem našel tento postup a tohle vlákno na Xda-devu.

Obrázek
BEnY23
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 30, 2010 0:23
Zařízení: HTC Touch Pro2

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od BEnY23 »

Díky za odpověď. Je nějaký zaručený způsob jak ověřit přítomnost 3G/GSM modulu, označení telefonu nebo něco podobného. Teď jsem zjistil že telefon vůbec nemá IMEI ale MEID

Kód: Vybrat vše

http://img812.imageshack.us/img812/7070/img7304.jpg

Kód: Vybrat vše

http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_Equipment_Identifier 
takže si myslím že je to bohužel jen CDMA, ale jistý si nejsem.

EDIT: Tohle je odpoved od pana Chovance z http://www.odblokovani-htc.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
"Dobry den, omlouvam se za opozdenou odpoved. Vas typ telefonu by mel mit moznost prepnuti mezi CDMA a GSM v pripade, ze je dualni. Pokud tuto moznost nema, tak se obavam, ze je v evrope pouzitelny tak maximalne jako navigace nebo na geocaching."

Geocaching naštěstí provozuju, ale rád bych si i zavolal :)

Nevíte jak ověřit zda je telefon duální.
Našel jsem v telefonu tohle nastavení:

Kód: Vybrat vše

http://img521.imageshack.us/img521/2715/img7306a.jpg
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12222
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od htcjirka »

Rhodium 500 podporuje jak CDMA sit tak i klasickou GSM sit jako je u nas.
BEnY23
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 30, 2010 0:23
Zařízení: HTC Touch Pro2

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od BEnY23 »

Super takže telefon asi duální je... Jenom teda všude chtějí IMEI a já mám jen MEID. Když se přepnu do modu GSM/UMTS only a vytočím *#06# tak mi vyskočí 17ti místný číslo (jiné než je MEID pod baterkou) ale IMEI je 15ti místný jestli se nemýlím. Jen doplním že v modu CDMA only vytočení *#06# nefunguje.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte srp 31, 2010 7:10) --

Takže už mám v ruce plně funkční krásně černý HTC Touch Pro2 - Verizon edice. Tak shrnu o co sem chytřejší, kdyby někdo z Vás řešil podobný problém.
HTC TP2 od Verizonu s označením RHOD500 (to naleznete v settings - system - device information záložka identity) je plně duální a umí jak CDMA tak GSM. Telefon má pod baterkou pouze číslo MEID. Po přepnutí do módu GSM/UMTS ale po vytočení *#06# vyskočí 17ti místné číslo, které je funkční pro postup UNLOCKu, kde je vyžadováno 15ti místné číslo IMEI. Ten můj byl pro GSM blokovaný proto nebral mojí českou Vodafone SIMku. Telefon jsem odblokoval díky .com stránkám, které tu nechci přímo zvěřejňovat, protože bych tím poškodil i někoho kdo mi s problémem také ochotně pomáhal. Odpovím, ale veškeré dotazy přes SZ. Telefon jsem zatím vyzkoušel jen V USA, ale český Roaming mi na něm jede takže nemyslím že by po návratu do evropy měl být problém. A zatím běží na Win 6.1
Možná to někomu z vás pomůže kdyby jste řešili v budoucnu podobný problém třeba při nákupu HTC TP2 z Ebay.

Díky uživatelům Jiří Hrma a htcjirka, že mi věnovali svůj čas!


Jenom ještě přidám, že verze od Verizonu disponuje konektorem jack 3,5mm což je určitě pro spoustu lidí důležitá věc :wink:
zotac
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon čer 06, 2011 14:40
Zařízení: HTC Touch pro 2

Touch Pro2 - Verizon aktivace

Příspěvek od zotac »

Koupil jsem si HTC touch pro 2 z eBay, které je blokované. Přepnul jsem ho do režimu GSM, pomocí *#06# jsem získal 17místný kód. Ted ale nevím co dál, může mi prosím někdo poradit? Díky moc
Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů