Internet v Blackberry

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět

Používáte Internet v Blackberry..?

Používám Datové připojení od mobilního operátora a WiFi
31
89%
Používám jen WiFi
4
11%
Nepoužívám internet v Blackberry
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů: 35

jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

Internet v Blackberry

Příspěvek od jerry_stolarik »

Zdravím všechny majitele Blackberry...

Uživatel FPS mi dneska nasadil brouka do hlavy...Chce si pořídit Blackberry ale nechce v ní používat internet...

Tak tady zakládám malou anketku...prosím všechny ať se zúčastní..Ať víme na čem jsme...
bobo.cz
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: ned bře 14, 2010 21:53
Zařízení: BlackBerry Bold 9000
Bydliště: Poděbrady
Kontaktovat uživatele:

Internet v Blackberry

Příspěvek od bobo.cz »

Nekdo rika, ze Blackberry bez BIS je polovicni. S tim zasadne nesouhlasim, ale na 100 % je BB polovicni, pokud tam neni zadny net!!! :)
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

Internet v Blackberry

Příspěvek od fido_cz »

Souhlasim s Bobem. BIS neni uplne nutny, i kdyz ja si bez svoje BB nedovedu predstavit. Ale pouzivat BB uplne bez netu, tak to jsou vyhozene penize. Na SMS a volani si pak muze poridit jiny stroj.
Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 57
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

Internet v Blackberry

Příspěvek od trancewave01 »

To se na mě nezlobte, ale BB bez jekéhokoliv internetu je obyčejné zvěrstvo :grin: A taky nesouhlasím, že je BB bez BIS poloviční. Ale rozhodně jestli někdy přijde u VF možnost si BIS pořídit, tak neváhám a jdu do něj.
pavlos921
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob kvě 23, 2009 23:59
Zařízení: Blackberry Bold 9780

Internet v Blackberry

Příspěvek od pavlos921 »

BB bez netu není téměř k ničemu. Používám BIS i WI-FI a jsem naprosto spokojen. Po všech zařízení s WM či Symbianem je BB velice osvěžující a už bych nic jiného nechtěl. :wink: :-D
alky
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned dub 19, 2009 18:21
Zařízení: BB Storm, Asus P 750

Internet v Blackberry

Příspěvek od alky »

Používám BIS pár dní, je to bezva, rychlé, spolehlivé, akorát to otravuje, když chodí pořád pracovní maily...:)
Před tím jsem fungoval cca 2 měsíce bez BIS, a šlo to taky, jen ty nervy, když jsem nevěděl, jestli se v práci něco nestalo...:)
S BISem je to o třídu vejš.
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: čtv srp 02, 2007 9:48
Zařízení: BlackBerry 8520
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Internet v Blackberry

Příspěvek od Skijumper »

Já jsem si BlackBerry kupoval hlavně kvůli Pushi a internetu a nezklamalo mně. Pokud bych odstřihl BIS, ještě by z toho byl poměrně hloupý telefon vázaný na Wi-Fi a matlanice s programy které se s ní smíří a které ne (BIS jinak totiž umí valit i přes Wi-Fi). Bez internetového připojení úplně je to pak na ho.. totálně. Stane se z toho celkem primitivní telefon s pár specialitama kde si myslím že v cenové kategorii pak má konkurenci.

S BIS to je pak jedna báseň, pár kliků nastavení a pak plnohodnotné používání bez prodlev, sekání, čekání a dalších muk. Ideální služba pro lidi co mají rádi funkčnost a jednoduchost, před prohrabáváním a laděním.
ralos
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob bře 12, 2011 10:29
Zařízení: Nokia E71

Internet v Blackberry

Příspěvek od ralos »

Dobrý den, zvažuji koupi BB 9780 nebo 9800, nemusím mít trvalý kontakt s mailovou službou v práci, pak se ptám, když u TM využiju koupi s internetem za poměrně znašnou slevu, zda-li mi poběží služby připojení přes net, případně zobrazování poznámek v kalendáři apod.Zcela hloupě jako začátečník u BB se ptám, když se přihlásím přes seznam na svou poštu email.cz, tak to bude možné nebo ne?
Chci to pro začátek minimálně vyzkoušet a v příápadě, že to nepůjde, aktivuji BIS. Ve vláknech je názor, že bez BIS to jde taky, není to tak dokonalé. díky ral.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Internet v Blackberry

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Nezkoumal jsem to do detailů, ale dokud jsem ještě neměl aktivovaný BIS, tak mi na OS6 nefungoval ani výchozí browser, leda by sis tam musel nainstalovat Operu či Bolt browser, ale tím by sis možná leda tak zkazil dojem z BlackBerry. BB má hlavní výhodu v okamžitému přístupu k emailu, tj jakmile ti dorazí na server, tak ho máš okamžitě i v zařízení a bez BIS/BES příjdeš i o řadu dalších funkcí, bez kterých se podle mě stává BB jen obyčejný telefon s rychlým, stabilním OS. Zkus se spíš domluvit jestli by sis u někoho nemohl zmíněné ostružiny ozkoušet s BIS (pokud máš možnost). Jinak slyšel jsem, že Torch (9800) má problémy s vrzáním a vůlí konstrukce, takže bych šel spíš asi do Bold 9780.
ralos
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob bře 12, 2011 10:29
Zařízení: Nokia E71

Internet v Blackberry

Příspěvek od ralos »

Díky za odpověď. Ral
Pacikx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: čtv bře 12, 2009 19:27
Zařízení: iP 6s+ 128GB

Internet v Blackberry

Příspěvek od Pacikx »

Ruslan Botsyurko píše:Nezkoumal jsem to do detailů, ale dokud jsem ještě neměl aktivovaný BIS, tak mi na OS6 nefungoval ani výchozí browser, leda by sis tam musel nainstalovat Operu či Bolt browser, ale tím by sis možná leda tak zkazil dojem z BlackBerry. BB má hlavní výhodu v okamžitému přístupu k emailu, tj jakmile ti dorazí na server, tak ho máš okamžitě i v zařízení a bez BIS/BES příjdeš i o řadu dalších funkcí, bez kterých se podle mě stává BB jen obyčejný telefon s rychlým, stabilním OS. Zkus se spíš domluvit jestli by sis u někoho nemohl zmíněné ostružiny ozkoušet s BIS (pokud máš možnost). Jinak slyšel jsem, že Torch (9800) má problémy s vrzáním a vůlí konstrukce, takže bych šel spíš asi do Bold 9780.
Výchozí browser by měl fungovat i bez BIS, pouze se musí v nastavení přepnout na Hotspot (aspoň u OS 5 to tak je).

Jinak k dotazu - BIS je dobrá služba, pokud chceš mít stále aktuální maily, chceš používat BB Messenger, BB mapy, ofic FB klienta, a jiné prográmky přímo od RIMu. Pokud se ale spokojíš s tím, že maily se ti budou stahovat například každou minutu, že místo BB map použiješ Google Mapy, že nebudeš mít BB Messenger (kterej stejně u nás není moc rozšířenej), a že budeš muset po klientech na sociální sítě pátrat všude možně (i když bych řekl že FB klient je k ničemu - osobně si radši otevřu v browseru web, a pro Twitter už je pár celkem dost solidních klientů kterí nepotřebujou BIS), tak BIS není nutností...

btw Taky bych radši bral 9780, na 9800 si lidi celkem stěžujou (po chvíli používání jsou značné vůle ve vysouvacím mechanizmu, atp...).
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Internet v Blackberry

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

@ Pacikx: Já vím, že to na OS5 šlo změnit v nastavení browseru, ale v OS6 vůbec nic takového v nastavení není. Ještě jsem zaslechl o nějakém hacku v tzv. knize služeb, ale neznám detaily, muselo by se to pogooglit.
Jinak podle mě jsi právě vyjmenoval téměř všechny stěžejní přednosti BlackBerry, o které uživatel přichází pokud nemá BIS/BES. Nemohu mluvit za davy, ale kdybych věděl, že mi na BB nepůjde ta živá synchronizace s mail serverem, BBM, nativní aplikace od RIM a některé další aplikace bych musel řešit oklikou, tak bych se pravděpodobně rozhodl pro jiný telefon, který mi nabídne minimálně totéž bez jakýchkoliv komplikací. A s BBM to taky není špatný. Není tak rozšířený jako v Kanadě nebo USA, kde jsou BBM skupiny téměř na všechno a využívají toho i různé obchůdky, ale já jsem například ve dvou skupinách : SmartMania BBM a BlackBerryWeb.cz a prakticky denně tam něco rozebíráme. BBM mě příjemně překvapilo, protože jsem tam narazil na spoustu super lidí, kteří mi v začátcích hodně poradili s BB a teď se zas já snažím radit dalším + leckdy řešíme i mnohem širší témata než BB a IT. Takže doporučuju :)
Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti