ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
mukl
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: stř črc 14, 2010 19:58
Zařízení: HTC Desire

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od mukl » pát črc 16, 2010 15:20

Podle tohohle na foru

Googdoll
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob črc 17, 2010 14:13
Zařízení: HTC Desire

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Googdoll » sob črc 17, 2010 14:29

Mere Cypher píše:A nemas Desire od T-Mobile? To by jsi mohl potrebovat gold card.
u mě je to to samé. Ano mám brandovaný Desire, ale dle názvu topicu by to mělo být jedno. A když zkouším vytvořit GC dle návodu http://lklicpouch.cz/archiv-android/jak ... -goldcard/" onclick="window.open(this.href);return false;, tak mě to zahlásí: list of devices attached. Kartu mám novou 2GB zn. Kingston, jen pro tento účel. Přece nebudu kupovat stále karty, až do doby, než narazím na nějakou z které se nakonec podaří udělat GC!!!
PS: přes TiniCore linux jsem se dostal taktéž do stejného problému, jako Mukl (to jest ke kroku 2 a dal error), ale to bude tím, že tu kartu windows xp vidí, ale v CMD ne...

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 632
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Radek Jahoda » úte črc 20, 2010 11:21

Pokud ti to zahlásí "List of Devices attached" a pod tím bude nějaká karta (třeba já mám další řádek HT03MPL04848 device) tak pokračuj dalším krokem i bez toho dolaru jak v návodu píšou.
Pokud tam ale žádnou kartu nemáš tak zkontroluj jestli máš kartu viditelnou v zařízení třeba přes nějaký file manager jako Astro.
Zkoušel jsem vše až jsem zakotvil u Windows Phone, zase.

Googdoll
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob črc 17, 2010 14:13
Zařízení: HTC Desire

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Googdoll » sob črc 24, 2010 10:38

Nakonec jsem to "překopal" podle tohoto návodu a vše je ok (i s brandovaným founem)
http://androidforum.cz/viewtopic.php?f=18&t=5787" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: ono mě to psalo tu kartu jak tobě, ale raději jsem to nezkoušel, resp. už jsem na to v tu chvíli neměl čas.

martin1m
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon říj 08, 2007 21:13

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od martin1m » ned srp 08, 2010 19:37

Zdravím prosím o pomoc jsem naprosto totální amatér a návod na root je pro mě složitý v pár aspektech
1.vypálení iso soubor jakobootovací cd
2.jak otevřít terminál v TiniCore linuxu složky obsahující nejdou otevřít
děkuji strávil jsem nad tém celý víkend ale prostě tohle mi nejde a postahoval a přečetl sned celý internet nejsem počítačový génius.Jestli to celý není vistou? díky moc za rady . martin

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » pon srp 09, 2010 10:20

listuj, je tu i odkaz na navod bez GC a linuxu... jen jednoduchy postup ve win
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od CSCicus » úte srp 17, 2010 22:14

da sa tento postup aj na froyo ?
History: Nokia 5110, SAGEM MY 7, Mio A701, HP Ipaq 614, SE P1, SE K750, SE W800, SE K810, SE K850, SE C905,SE C510, SE Xperia X1, Touch pro , Touch pro 2, Iphone,Nokia N95, Nokia e51,Nokia E52, Touch HD, Touch HD2, Samsung Omnia PRO, HTC Diamond 2, HTC Desire, HTC Wildfire, HTC Desire HD

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Pavel Vlasák » úte srp 17, 2010 22:50

Neni podstatne jakou verzi Androida mas, ale jde o to jaky mas HBOOT! Musis si zjistit svou verzi HBOOT a pak pouzit postup adekvatni tve verzi.
Osobní technik pro Pardubice a blízké okolí - servis výpočetní techniky, poradenství v oblasti audio video techniky a mobilních zařízení. | Čtěte a respektujte pravidla pro diskuzní fórum

IceKiller
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob srp 21, 2010 0:30
Zařízení: HTC Desire HD, Nokia E72

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od IceKiller » sob srp 21, 2010 17:45

Zatim marne se snazim udelat Root na Htc Drsire s Hboot 0.92 s Slcd. Lze to uz udelat? Vsechny pokusy koncily nezdarem a cernou obrazovkou. GoldCard mam take. Deluji za pomoc

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » ned srp 22, 2010 10:32

ROOT na HBOOT 0.92 myslim jeste neexistuje, ale nastesti je tu navod na downgrade HBOOTU na 0.80
zde:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=745903" onclick="window.open(this.href);return false;

a dalsi nejjednoduzsi krok je ROOT bez GC a tvrdi, ze One click :)

tady: http://rootmydroid.co.uk/guides/desire/ ... tc-desire/" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Doggiesek
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 22, 2010 22:26
Zařízení: HTC DESIRE Froyo

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Doggiesek » ned srp 22, 2010 22:34

Ahoj, čtu tady vše co se dá už týden, ale nemám jasno a tak nakonec stejně musím napsat lama dotaz, sorry, pokud jsem trošku pomalejší, mám Desire týden a nerozumím veškerému názvosloví, které mnoho zdejších členů používá bez bližšího upřesnění.
Mám Desire bohužel jak jsem zjistil zjevně z Německa, umí jen English, Deutsch a ještě něco, rozhodně ne česky. Při nabíhání je tam logo Vodafonu.
Jediný co chci, je tam nahrát českou nebrandovanou romku, ale zatím jsem stále nepochopil jak, potřebuju kvůli tomu udělat root nebo ne? Předpokládám, že ano, ale zde omílané návody hovoří jen o hbootu 0.80.x a já mám viz níže 0.83.0001 , který postup tedy použít? Nebo mám smůlu celkově?

Mohl by někdo stručně poradit, jaké kroky (jejich vykonání tu už jistě dohledám), je nutné provést pro úspešnou změnu na českou verzi Desire a následný OTA update na Froyo? Pripadne nekdo,kdo mel stejny problem a vyresil, tak pres SZ.
Dekuju moc, Doggiesek

Firmware 2.1-update1

BRAVO PVT1 SHIP S-ON
HBOOT-0.83.0001
MICROP-031d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-4.00.00.09
Jun 10 2010,12:12:05

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » pon srp 23, 2010 8:26

precti si toto
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=749551" onclick="window.open(this.href);return false;

zodpovi ti to tve zakladni otazky

pripadne tady mas par navodu na ROOT tveho HBOOTu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=750888" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748618" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Doggiesek
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 22, 2010 22:26
Zařízení: HTC DESIRE Froyo

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Doggiesek » pon srp 23, 2010 19:33

Dekuji, proctu, jen oprava, telefon ma nikoliv nemeckou, ale UK Vodafone romku.
Edit: Tak jsem procetl, sice.mi furt neni jasny, jestli pro nahrani cesky nebrandovany rom je rootnuti podminkou, ani kde tu romku vzit, resp ktera je ta prava, ale aspon vim, ze foun mam s amoled a nejspise bych nemel nechat nahrat update, kterej se mi prave zacal stahovat, protoze jde o opet Vodafone UK OTA.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » úte srp 24, 2010 7:58

tohle jsou ale zakladni otazky resene uz x krat tady... precti jsi aspon FAQ kdyz uz nechces hledat. Jasne, ze musis mit ROOT.. tim, ze stahnes update docilis noveho HBOOTU a budes mit slozitejsi rootovani.. a tuna rom je prave na xda-developers ale stejne nejdriv se rootuje a az pak se resi nahravani rom
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Doggiesek
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 22, 2010 22:26
Zařízení: HTC DESIRE Froyo

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Doggiesek » úte srp 24, 2010 20:32

Tak jak snad vidno, precetl jsem co se dalo, FAQem jsme samozrejme zacal, hledal jsem, ale je tu tolik ruznych a zaroven podobnych temat....tyod Tebe na XDA dev pomohly.. jen jsem pak shrnul co jsem zjistil a jakozto newbie priznavam, ze mi unikaji nektere souvislosti. Jednou z ni je, resp ted uz mohu rici, ze bylo, prave to zda pro nahrani jen nejakeho "stock" tedy origo necinkleho ceskeho FW/ROM je skutecne nutna root uprava, v tom s Tebou nesouhlasim, nikde to jasne napsany nevidim, mozna by bylo fajn to pro slabsi kusy jako ja napsat do FAQ primo a jasne, root totiz vsude ctu v souvislosti s nahravani nejakych mod romek, ale o prehrani "obyc" romky jen cisty cesky misto napr Vodafone UK ani slovo. Stejne tak hlaska typu na XDA dev je tuna romek je fajn, ale moc mi nerika, kterou hledat. Tak jako tak diky moc, posunul jsem se diky nasmerovani blize a ted uz budu jen procitat tuny threadu misto zrejme hloupych otazek,
Diky moc za trpelivost

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » stř srp 25, 2010 9:59

pokud je na xda stock rom a je u ni napsano, ze se jedna o cistokrevnou officialni rom, tak k ni vetsinou i ten clovek dopise, ze je/neni zapotrebi root, pokud jde o nejakou upravenou verzi, tak autor pise co je zapotrebi a postup instalace.

napr. u ROM opendesire autor pise:

Kód: Vybrat vše

"Requirements
You MUST have your Desire rooted in order to use this ROM, I like to try and help all users but I will not be expanding further on this. (use search if you really need help)"
muze byt i stock vychazejici z official, ale s nejakou upravou a uz je zapotrebi root, takze se neda obecne napsat k jake rom je zapotrebi root a k jake ne... vetsinou to je tak, ze ofiko rom chodi pres OTA a tim padem 99.9% rom na xda jsou jiz upravene, ktere potrebuji root, ale opravdu nejjednoduzsi je precist si konkretni text od autora dane romky.

pokud chces rom s HTC Sense tak ti doporucim LeeDrOiD romku, pokud chces cisty android tak prave OpenDesire. To jsou podle meho nazoru momentalne asi nejlepsi romky
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Doggiesek
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 22, 2010 22:26
Zařízení: HTC DESIRE Froyo

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Doggiesek » stř srp 25, 2010 19:19

Diky, kouknu na ty doporucene, jak poznam, ze je v ni cestina? Nebo jde o nejaky multilang pro evropu?
To co chci, jelikoz zatim moc nevim co chci, kdyz mam Desire teprve par dni, navic anglicky, je mit tam de facto nejakou oficialni romku ceskou, samozrejme co nejnovejsi, tedy Froyo. Jelikoz jsem v zahranici, nejsem schopen za nekym zajit a nechat si to udelat. Kdyby mi byl nekdo schopen napsat krok za krokem co a jak pro androlamu, rad samozrejme primerene namahu a ochotu ocenim. K cemu root a modifikace zatim nemam predstavu, takze chci jen ceskou nebrandovanou verzi nejakou jednoduchou cestou. Nahradni 4GB kartu mam, notebook s W7 32bit taky, internet je tu bida, ale funguje, nejaky prazdny cedo snad taky mam.
Jeste jednou diky

Edit: ohledne Sense, to se mi libi, takze nevidim duvod nechtit
Edit2: pokud se stock nerovna official, jaky je rozdil?

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » stř srp 25, 2010 20:55

muze se stock rovnat ofiko.. vetsinou to tak i je, ale videl jsem v nazvu rom stock, ale mela par drobnych uprav a uz to chtelo root, rekl jsem ti to jen tak, aby jsi vedel ze to neni pravidlo. Jestli se ti Sense libi, tak urcite zkus tu LeeDrOiD, tu pouzivam ja a nemuzu si ji vynachvalit. Goldcard uz ted neni zapotrebi, rootovat jde i bez ni (s GC to byl stary postup), cestinu ma dnes uz snad temer kazda ROM, takze v toho se nemusis bat. No a co mas teda ted za HBOOT?
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Doggiesek
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 22, 2010 22:26
Zařízení: HTC DESIRE Froyo

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od Doggiesek » stř srp 25, 2010 21:14

Mam stale 0.83.0001 pisu z desire, tak doufam, ze jsem si to behem bootu zapamatoval dobre.
Edit: bez gc cesta je s tim linux boot cd predpokladam?
Takze stahnu tu image linuxu co jsem tu nekde zahledl a vypalim na cd nebo ji bootnu ve VM kde promapuju USB porty, najdu a stahnu tu doporucenou romku se sense Leedroid, odzalohuju z desire co se da, tedy hlavne kontakty, ty mam synchro v outlooku a export na sd karte, aplikace mam backup astrem. A jsem tak pripraven na nahrani romky zrejme.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

ROOT komunikátoru HTC Desire i bez GC !! (aktualizováno)

Příspěvek od NeoPlex » čtv srp 26, 2010 8:09

udelej to podle tohohle navodu, jak jsem ti psal. Mas trosku specificky HBOOT a ja rootoval jeste na prvni verzi 0.75.. zajima te hlavne: Steps for Rooting. tech 7 kroku, to je tvuj postup pro ROOT.. nic vic... dalsi cast step for flashing uz je pak obecna pro vsechny root zarizeni a tu ti klidne reknu zpameti... musis zvladnout proste ten prvni krok. Jde to i ve windows, nepotrebujes zadne live cd. Jenom musis mit nainstalovany HTC sync, protoze obsahuje ovladace pro Win, ktere jsou zapotrebi az budes rootovat

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=750888" onclick="window.open(this.href);return false;

edit: tady jsem ti jeste nasel diskuzi o rootovani brandovane romky s HBOOTem 0.83

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748580" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsung Galaxy SII: Official FW ICS 4.0.3 with ROOT + VooDoo Louder + Beats Audio!

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti