Návod: Jak na Gameboy / Gameboy Color hry na BlackBerry

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Návod: Jak na Gameboy / Gameboy Color hry na BlackBerry

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Jak jistě víte, hry nepatří mezi hlavní přednosti BlackBerry a tyto komunikátory si jejich majitelé pořizují především kvůli propracovaným komunikačním a pracovním funkcím. To ovšem neznamená, že si na své ostružině nemůžete zkrátit čekání nějakou zábavnou hrou. Dostatek her je již k dispozici na App World, mezi nejoblíbenější tituly patří například Angry Farm, Doodle Jump nebo Texas Holdem King LIVE. Pokud vám současná nabídka nestačí nebo chcete jen s nostalgií zavzpomínat na kdysi velice oblíbenou konzoli Gameboy a Gameboy COLOR, pak tu pro vás máme návod, jak si hry z Gameboye můžete po létech zahrát i na své ostružině.

Za vytvoření tohoto návodu vděčíme našemu uživateli s přezdívkou DoCToR, který o něm také informoval ve skupině SmartMania BBM.
  • 1. Ujistěte se, že máte na počítači nainstalovanou JAVU, nejlépe poslední verzi, kterou najdete vždy na stránkách www.java.com
  • 2. Stáhněte si utilitu MeBoyBuilder, která Vám předělá ROM soubor (což je obraz GameBoy hry) do Javy.
  • 3. Nyní si stáhněte program J2A, který předělá .jar a .jad soubory do .alx a .cod, abyste je následně mohli nainstalovat na vaší ostružinu.
  • 4. Teď si na některé stránce s ROM soubory vyberte hru, kterou si chcete předělat. Stránek je více, doporučuji například ROMHustler nebo CoolROM . Ale POZOR: Stahujte pouze soubory s příponou .gb (Gameboy) nebo .gbc (Gameboy COLOR), nikoliv ty s příponou .gba (Gameboy Advance), protože nejsou podporovány.
  • 5. Když máte staženo, otevřete si MeBoyBuilder a klikněte na ,,Add game“ a najděte vámi staženou hru.

    obrázek
  • 6. Následně si vyberte velikost ikonky, která se bude zobrazovat v menu telefonu, můžete si vytvořit i vlastní ikonku. Teď už jen klikněte na ,,Create MeBoy.jar“, vyberte umístění, pojmenujte podle sebe (nejlépe asi název_hry.jar) a stiskněte "Save". Vyskočí hláška o názvu, buď klikněte vlevo na ,,Use MeBoy“, nebo vpravo na ,,Use Váš_Název“. Ve vámi vybraném umístění se objeví .jar a .jad soubory se hrou.

    obrázek

    obrázek

    obrázek
  • 7. Teď si otevřete program J2A, klikněte na položku ,,Convert Jar“, poté ,,Browse Jar“ a vyberte .jar soubor se hrou, který jste si vytvořili v minulém kroku. Můžete si kliknutím na ,,Destination“ vybrat i místo, kam se budou předělané soubory ukládat, defaultně je to v podadresáři ,,Saved“ ve složce, kde máte program rozbalen. Stiskněte ,,Convert“, počkejte než proběhne konverze a voilá, máme hotovo. Ve složce ,,Saved“, popřípadě jiné Vámi vybrané, se vytvořily 3 soubory .alx, .cod a .jad.

    obrázek

    obrázek
  • 8. Teď už jen stačí připojit telefon, otevřít BlackBerry Desktop Software a hru si nainstalovat. Ta by se pak měla objevit na vašem komunikátoru ve složce "Stažené" (v případě OS 5 a starších) nebo rovnou v hlavním menu (u OS 6).

    obrázek

    obrázek
Nyní už si můžete užívat stovek různých her pro Gameboy a Gameboy COLOR, doufáme, že se vám návod hodil a v případě potíží neváhejte psát komentáře do tohoto vlákna.
Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti