Dojmy a hledání řešení: Zpráv, GPS, Kalendáře, Flashování

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
Mr.Richie
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: čtv pro 11, 2008 16:21
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: F-M
Kontaktovat uživatele:

Dojmy a hledání řešení: Zpráv, GPS, Kalendáře, Flashování

Příspěvek od Mr.Richie »

Zdravím všechny uživatele i neuživatele HTC HD2 a Smartmanie.

Již skoro první týden mám v ruce své HTC HD2 a rád bych vám zdělil pár dojmů, níže najdete také seznam nešvarů a otázek s prosbou o pomoc.

Můj první pocit při vybalování telefonu byl pln očekávání, které jsem posbíral z různých videí, recenzí a obrázků. Čekal jsem něco oku lichotícího a zárověň něco, co hned když spatříte, tak se nad tím pozastavíte. Ne že bych potřeboval vzbuzovat pozornost svým telefonem, ale ten displej si prostě zapamatujete. No první dojem z telefonu byl daleko silnější, než jsem očekával. Poměr plochy telefonu x plochy displeje x tloušťky telefonu je prostě moc zajimavý. Jestě k tomu přičtu krásný, jednoduchý, černý design, který se mi moc líbí, a vyjde mi příjemně impresivní zařízení.

Co se týče funkcí telefonu a komfortu ovládání musím říct, že kapacitní displej je velmi příjemný a možnost zoomování multitouch technikou je opravdu rychlé a spolehlivé. Problém nastává, když jste venku a je zima a fouká, to se mu poslouchat moc nechce (, ale bylo to při ostré změně teplot). Další nešvar se týká HTC Sense, které vážne plýtvá místem. Nemyslím tím nabídky (například software kláves), ty jsou naopak zpracovány velmi dobře a rychle si zvyknete. Musím také ocenit svižnost telefonu.

Zkrátka zdaleka to není můj první WM telefon, ale teprve na tomhle HD2 mi vážně nevadí pracovat, konečně takový telefon, který je stejně dobrý, jak se o něm psalo a realita je tam kde má být. Rychlý, dobře ovladatelný telefon, kdy každý dotek je zábava. Bohužel každá sranda něco stojí a jsou tam mušky. Stále však víťězí radost z ovládání.

Teď ten seznam NEŠVARŮ, které mi vadí a chtěl bych se dopídit nějakého řešení.
- když používám GPS, tak mi stavová ikona neukazuje, že je GPS "in progress" a když tedy program zapomenu vypnout, tak mi bude dále a tiše cucat baterku
- když píši zprávu v Sense prostředí tak mi po konci věty automaticky nenastaví velké písmeno i když to mám v nastavení zadávání aktivováno.
- na homescreen Sense je pod zbytečně velkými hodinami, pouze jedna nadcházející událost a to pouze, když je to "zítra".
- znatelně mi chybí to potvrzovací kolečko co bylo na boku u TyTNII (na to řešení asi nenajdem).
- možná je taky škoda jak moc je původní WM účelné prostředí přeraženo HTC Sense

Já mam ROM verze 1.43 a telefon jsem koupil u T-Mobile zajímaly by mě vaše zkušenosti s mými problémy s HD2 a jak moc je nová oficiálně vydaná ROM od HTC (1.48) a jestli řeší některé z těchto problémů. Také jak probíhalo přeflashování. Bylo to "v pohodě". Stačilo udělat kompletní zálohu (například pomocí SpriteBackup) a po flashnutí udělat kompletní obnovení?

Díky za přečtění a případně za pomoc a odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů