Widgets developing

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

Pokud by někdo měl zájem testovat widgety pro komunikátor Omnia II tak mi napište PM s vaším ICQ. Díky testování budete moci říct, co na widgetu zlepšit a tím docílit toho, aby vám co nejvíce vyhovoval.

Toto vlákno je určeno pro tyto účely:
  • Předávání informací mezi vývojáři widgetů.
  • Rozcestník na důležité odkazy týkající se widgetů.
  • Na tomto topicu se můžete ptát na věci, týkající se vývoje widgetů.
  • Upozornění na nové "nestandartní" widgety, které nejsou zahrnuty v ROM samsungu.
Poprosil bych co nejmenší množství zbytečných odpovědí ať se to zde nezahltí haldou spamu. Pokud potřebujete poradit od konkrétního člověka, nebo něco sdělit konkrétní osobě, používejte "private message".

Jak začít:
Pokud chcete začít tvořit vlastní widgety a nevíte jak na to, tak čtěte dál. Na úvod bych jen nabudil i ty, kteří nemají s programováním nic co dočinění, jelikož si lze vyrobit jednoduchý widget i bez jakékoliv programátorské znalosti (týká se to jen jednoduchých widgetů). Použité technologie pro tvorbu widgetů jsou pouze HTML, CSS a javascript a pouze u javascriptu musíte vynaložit malou znalost programování. Jedna z věcí, kterou musíte začít je registrace na officiálních stránkách samsungu pro vývoj odkaz na stránky. Registrace je rychlá a samozřejmě bezplatná.

Po registraci se vraťtě zpět na domovskou stránku a vyberte ze tří čtverců JAVA. V levém menu vyberte Tools & SDK a najděte nejnovější SDK. Mělo by být pojmenované nějak v tomto duchu "[SDK] New Samsung SDK 1.1.1 beta - release 27th Aug 2009". Po krozkliknutí se najděte na stránce sousloví File Attachments, které je zpravidla na konci textu stránky a klikněte na název u diskety. Pravděpodobně si stánka vyžádá vaše přihlášení, tak tak učiňte. Po přihlášení klikněte na soubor znovu a stáhněte si jej do PC. Ostatní soubory, které jsou v sekci Tools & SDK stahujte jen tehdy pokud víte, k čemu vám budou. (Pokud opravdu začínáte a nemáte vůbec zkušenosti s danou technologií tak je ignorujte).

Jakmile máte doposud všechny kroky zvládnuté, můžete se pustit do stahování prostředí. Samozřejmě lze pracovat v několika prostředích já ale doporučuji zvolit Eclipse IDE for Java EE Developers. Stránky pro stažení Eclipse, jedná se hned o první soubor o velikosti 189MB. Vpravo od tohoto jména jsou odkazy typu windows, mac apod. vy zvolte tu platformu, na které se nacházíte (převážná část windows). Zde si zvolte typ stahování zda chcete stahovat přes torrent nebo přes http port, pokud nevíte o co jde klikněte na [Czech Republic] Sillicon Hill Mirror (http). Poté už začne stahování.

Po dostahování rozbalte a můžete spustit pomocí eclipse.exe. Jedná se o univerzální vývojové prostředí, tudíž mu musíme ještě nastavit SDK od samsungu. Silně doporučuji jako první věc změnit kódování dokumentu ze standartního windows CP1250 na mezinárodní UTF-8, potom se nestane, že by jste měli problémy s diakritikou (window->preferences->+general->workspace-> zde už je kýžená nabídka text file encoding, přepněte na other a vyberte UTF-8 -> potvrďte ok.

Doporučené nastavení od samsungu ale není nutné:
1. Select Window -> Preferences
2. Expand Web -> JavaScript -> Validator
3. Select Errors/Warnings
4. Check "Enable JavaScript semantic validation"
5. Expand "Potential programming problems"
6. Change "Optional Semi-Colon" to Ignore"
7. Turn off "Enable JavaScript semantic validation"
8. Click the OK button. Select Yes when asked about a full rebuild.

Teď už zbývá opravdu jen přidat SDK pro widgety. Rozklikněte nabídku help -> install new software. Klikněte v novém okně na Add. Vyplňte jméno, vpodstatě jakékoliv, samsung doporučuje "Samsung Mobile Widget SDK update site" na místo url vyplňte "http://innovator.samsungmobile.com/downloads/widget/". Potvrďte ok. V novém okne zaškrkněte čtvereček (combo box) před jménem samsungu. Klikněte na Update a poté Add. Klikněte na next dole v okně, Eclipse začne instalovat SDK od samsungu. Poté vyberte ze seznamu samsung SDK a opět stiskněte next. Souhlaste s licencí a stiskněte tlačítko finish. Poté by vás měl program sám vybídnout k restartování aplikace, pokud nevybídne udělejte to za něj (restart aplikace = vypnout aplikaci a opět spustit). Poté by jste měli zkontrolovat update to provedete kliknutím na Help a následně výběrem check for update poté se stačí jen proklikat. Tento update by jste měli provést vždy, když vyjde nové SDK. Aby jste se dostali do módu SDK samsungu. Najděte ikonku Open Perspective, která je úplně vpravo na horní liště ikon, vypadá jako tabulka s hvězdičkou a pravděpodobně u ní bude napsaná java (je úplně osamocena, úplně vpravo) klikněte na ni a vyberte z nabídky Other, z okna, které se vám otevřelo vyberte widget (pravděpodobně předposlední, nutno scrollovat).

Tak a je vpodstatě vše hotovo. Teď už stačí jen vytvořit projekt. Projektem se zde myslí vpodstatě celá aplikace tvořena HTML,CSS, javascriptem a obrázky popřípadě API samsungu. Klikněte tedy na File -> New -> Project, v okne najděte samsung a rozklikněte klikněte dále na widget project a zmáčkněte next. Napište jméno projektu (dole můžete odškrknout Acces Nwtwork), všechny parametry jdou později změnit tak klepněte opět na next, klepněte na přístroj, pro který chcete tvořit (je možné vybrat více přístrojů ale zatím to nedělejte), opět klepěnte na next (pokud by jste v předchozí obrazovce klikli na finish měli by jste prázdný projekt) zde is můžete vybrat šablonu a tak se seznámit s prostředím, prohlídněte si jak vypadají jednotlivé soubory a můžete je i editovat. Pro začátečníky bude nejzajímavější index.html.

Pokud nemáte žádnou zkušenost s javascripte, html nebo CSS doporučuji začít na stránce jakpsatweb, rozhodně se nezalekněte názvu jelikož se jedná o webové technologie a téměř vše co se zde naučíte můžete aplikovat i na svůj widget.
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Kalendář

Příspěvek od Svestka »

Potřeboval bych otestovat kalendář pro Omnii II. Widget ještě není hotový ale už teď by měl být funkční. Co se týče grafických prvků tak se samozřejmě jedná převážně o obdélníčky, jelikož na grafiku nebyl čas. Odkaz na widget. Ikona zatím není pro kalendář vytvořena tak hledejte defaultní samsung ikonu widgetu.

Potřeboval bych otestovat toto:
  • Načte vůbec kalendář?
  • Nedochází k problikávání kalendáře? (Pro testování je nastaveno překreslování kalendáře každou vteřinu)
  • Je vše dostatečně svižné?
  • Jaké barvy je pozadí vlevo od kalendáře, zda se tam nachází bílá barva nebo ne a pozadí je průhledné.
  • Je zobrazen správně dnešní den?
  • Je v záhlaví zobrazen měsíc a rok?
  • Zobrazí se při kliknutí na datum v kalendáři, kdo má dnes svátek?
  • Mizí svátek po obětovném kliknutí na datum? Mizí svátek při kliknutí na obdélník, kde se svátek vypíše?
  • Zobrazí se nové menu při kliknutí na rok/měsíc v záhlaví?
  • Zobrazí se šipky pouze u rozkliknutého záhlaví ? (rok/měsíc)
  • Při přechodu na jiné datum se zobrazí ikonka DD? (Po kliknutí na ní se opět vrátí datum na aktuální?)
  • Posouvá se měsíc/rok při kliknutí na šipky a posouvá se zároveň s datumem i měsíce/roky v novém menu?
  • Rotuje datum v levém menu při přechodu na jiné datum? Mělo by docházet k přetékání datumu v menu tedy například u měsíců (...,9,10,11,12,1,2,...)
  • Při kliknutí do nového menu datumů dojde ke změně datumu?
  • Dochází při změně datumu i ke změně aktuálního dne v kalendáři? (Může být i manuální změna datumu v systému)
  • Když je rozkliknuté jiné datum než aktuální nedochází k žádné změně kalendáře při změně datumu?
  • Dochází k nějakému nelogickému chování tak je to špatně a prosil bych o popis tohoto chování.
Byl bych rád, kdyby se našel alespoň jeden člověk, co by popřípadě jen část odzkoušel.

P.s. V emulátoru běží vše jak má tak jsme zvědav jestli se to v telefonu alespoň rozjede.

Obrázky pro názornost jednotlivých funkcí:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Widgets developing

Příspěvek od Jiří Hrma »

Widget kalendáře bych rád vyzkoušel, ale nedaří se mi jej do OmniePRO dostat. Poradíš, jak jej nainstalovat? Nahrál jsem jej na kartu a zkoušel spustit přes File manager - žádná odezva. Přes nastavení widgetů se na něj také nedostanu.
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

Uf tak po dlouhém bádání jsem konečně přišel na to, jak tam ten widget dostat. Jen doufám, že to půjde i do Omnie PRO i přes to, že jsou tyto zařízení vpodstatě stejná, tak oficiálně ještě není Omnia PRO podporována a není ani v nabídce přístrojů, takžepokud to mají chráněné, ve smyslu, že si zařízení porovná přístroje tak widget nepůjde použít ale budu rád když to zkusíš.

Teď k samotnému stáhnutí widgetu. Pokud jsem to dobře pochopil, tak momentálně lze widgety pouze testovat a dostat je do zařízení lze pomocí jiného widgetu, který by už snad měl být v nabídce v telefonu.

Ukázka widgetu
Obrázek

Stačí zadat do widgetu vygenerovaný pin
Pin Number : 50528203

A poté by měl samotný widget nabídnout stahnutí z internetu.

Nechápu, proč to je tak složité ale viděl bych to od samsungu za provizorní řešení po dobu testování. Kdyby náhodou nechtěl widget uznat pin tak zkusím vygenerovat nový, nevím totiž zda vygenerovaný pin má nějakou časovou omezenost.

Zajímavé je ale ještě toto:
If you have not PIN widget installed on handset
go to following page using your handset browser :
http://widget.samsungmobile.com/pin.htm
In next step choose model of your handset and proceed with PIN widget download. When download is finished simply install PIN widget.

Přičemž to co stáhneš a máš podle samsungu nainstalovat je opět wgt soubor tedy ten samý, který jsem uploadoval já. Je možné, že bude opravdu potřeba Omnia II jelikož přístroj si asi předem zkontroluje zda je v configu wgt souboru zapsán a pokud ne tak prostě widget ignoruje.
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Widgets developing

Příspěvek od _Ja »

Nevím jestli jsem dobře pochopil problematiku widgetů, ale není to s těma widgetama příšerně složitý? Není jednodušší nainstalovat obdobnou aplikaci a na plochu vytáhnout zástupce? :smt017 (tedy jestli widget je aplikace-např.kalendář, přehrávač atd...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Widgets developing

Příspěvek od Jiří Hrma »

Zkusil jsem stáhnout ten PIN widget (OmniaPRO tam zatím není, tak jsem stáhl pro Omnii II). Ale po stažení se nic nestane, widget nejde spustit ani přes File manager a nemohu ho tam tedy nijak dostat.
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

No ve finální verzi nebo i teď by se měly instalovat widgety pouhým stažením a rozklikáním widgetu. Takže na tom nic složitého není. Na widgetech je nejlepší to, že si je bude moci kdokoliv upravit k orazu svému a zabere mu to poměrně krátkou chvíli jendáli se pouze o grafickou část, jelikož by díky použitým technologiím mely být všechny widgety opensource a díky javascriptu, html a CSS je dokáže upravit i lajk. Také může být výhodou jejich rychlost, a fakt, že je má člověk pořád na očích aktivní. Pokud se v budoucnu widgety rozšíří a začne jich přibývat tak může být touchWiz pěkné prostředí, které lze velice dobře používat.

Jiří Hrma: V tom případě to bude asi zapříčiňovat právě jiná verze widgetu, hold chtělo by to ještě otestovat v Omnii2.
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Widgets developing

Příspěvek od mike-biker »

Tak Widget jsem do Omnie 2 dostal bez problémů stáhnutím a instalací. Nebylo potřeba zadávat PIN.
Jinak chválím.
1) Kalendář se načte
2) Problikávání nenastalo
3) Svižné to je
Ale je to trochu zmatečné, určitě by prospěla hezčí grafika. Kalendář je velmi malý na ovládání prsty a spíše bych se snažil použít stávající, ptz. ten je implementován do systému. Podle mě ho buď zdokonalit obohacením o Svátky a zvětšit, nebo udělat jen samotnou Aplikaci Svátky. Nejsem programátor a tak jen tuším, že do systému se asi nedostaneš?
Ono by to chtělo něco podobného, jako jsou Pluginy do Today. ;-)
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

Děkuji, za odzkoušení. S velikostí se to má tak, že mé LCD v notebooku má menší jemnosti než je jemnost Omnie, tudíž bohužel nemůžu jakýmkoliv způsobem zjistit velikost dokud se to do přístroje nedostane. Rozměry se samozřejmě totiž zadávají v pixelech. Ale není problém to během chvilky upravit. Co se týče systému tak tam se nedostanu, i když nějaké api (rozhraní mezi systémem a programem) samsung k widgetům vydal, jestě jsem je ale moc nestudoval takže nevím co všechno umožňují.

Co se týče grafiky tak je jasné, že pokud by měl být kalendář použitelný musel bych se na ni zaměřit ale prozatím je to zbytečné. Jinak co se týká toho jejich kalendáře tak je možné, že třeba jen odkazuje na nějakou aplikaci, kterou spustí ale je také možné, že se jedná o kompletní widget jelikož widgety se můžou přepnout do fullscreenu a potom téměř nepoznáš jestli se jedná o aplikaci nebo widget. Je ale fakt, že by byl rpoblém se zvoněním apod. takže nejspíš půjde o widget, který aplikaci pouze spouští.

OT: Já se chystám programovat i přímo aplikace pro WM ale dokumentace od microsoftu je stará a strašná. Nechci programovat pod frameworkem jelikož dot netové aplikace nemám osobně rád a ani jako jazyk se mi C# nelíbí ale přímo nativní aplikace v C++ a to je teprv problém něco sehnat, uvažuju, že založím téma i na toto téma ale zatím se zkouším zžít s pár nedostatky při programování pro WM a hlavně se snažím přijít na způsob jak zprovoznit SDL knihovnu pro WM bohužel zatím marně, takže kdyby někdo měl řešení tak bych byl moc vděčný. (SDL v C++ pod windowsem mi běží vpohodě)
tomulinek
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř srp 19, 2009 15:23
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Widgets developing

Příspěvek od tomulinek »

Lehce OT, ale k nakousnutému: A nezkoušel jste někdo na Windows Mobile platformě jazyk PPL – Pocket Programming Language od ArianeSoftu (recenze starší verze např. zde http://www.smartphonemag.com/cms/blogs/ ... langauge_f)? Osobně jsem kdysi na PPC používal na hříčky Game Maker a chtěl jsem něco zkusit i na Windows Mobile. Zde sice existuje Game Editor (http://game-editor.com/Download), ale PPL by měl být profesionálnější a zdaleka nejen na zábavní aplikace zaměřený. Osobně nehodlám trávit to málo z volného času u učení se Visual Studia – a knihovny Samsungu pro widgety jsou zase omezeny pouze pro Omnie a spol.

Nemáte někdo zběhlejší s novým PPL vlastní zkušenost – či odvahu jej zkusit? (Sám těžko porovnám na první až desátý pohled.) :wink:
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

Koukal jsem teď na to, i když před tím jsem o to jenom zavadil a je to docela podobné PHP. Vypadá to zajímavě, i když pokud jsi začátečník v tomto směru tak velké usnadnění PPL, které přináší může být i překážkou, převážně fakt, že proměnné nemusíš nikde definovat nebo specifikovat jejich datový typ, začátečník není schopen si v kódu udržet pořádek natolik, aby se v něm časem neztratil k čemuž automatická definice datových typů přispívá. Při programování v tomto jazyce je dále předpokladem používání objektového programování a i toto může dělat v začátcích potíže. Osobně nevím, jak funguje game maker, tedy zda je tam potřebná alespoň znalost základních algoritmů nebo ne. Tedy pokud nemáš zkušenosti doposud s žádným "normálním" programovacím jazykem doporučoval bych se základní struktury, algoritmy a hlavně dobré návyky * nejprve učit v C/C++ a poté přejít na PPL pro zjednodušení. Když budeš znát základy tak se můžeš ještě pustit do základů win32 API, bez kterého by to i v PPL šlo těžko.

* to co by jsi měl ovládat 100%: proměnné, řetězec, pole, funkce, cykly, výčtové typy, větvení, vytváření struktur, vytváření tříd, vytváření objektů, dědičnost objektů, konstruktory, destruktory. Ve win api musíš být schopný alespoň zpracovávat zprávy z fronty zpráv. Pokud by jsi chtěl tvořit složitější objekty nebo programy tak by jsi měl umět vytvářet další vlákna aplikace a synchronizovat je pomocí mutexů a semafórů.
tomulinek
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř srp 19, 2009 15:23
Zařízení: Galaxy S3, Transformer, Xoom 3G

Widgets developing

Příspěvek od tomulinek »

OK, s počítači kooperuji přes 20 let, a tak jsem základům a "myšlení" při méně komplexních úlohách (od Basicu na 8bitech po C pod DOSem a s odskokem k HTML pod Wokny) snad již načichl (byť konkrétní kód bych z rukávu sypal hůře ;) ). Nakonec, i v Game Makeru se člověk bez kusů kódu (ála C) stejně neobejde – z publikovatelných demoverzí odkážu na svůj starý výtvor http://www.yoyogames.com/games/show/31842 (takový Tetris, ale s extra možnostmi a neskokovým ovládáním do stran /přesnější "analogový" pohyb/).
Obrázek

Což samozřejmě nic nemění na tom, že pokud s PPL někdo něco vyzkouší pro WinMobile, dejte vědět. A založíme separé vlákno, ať neplevelíme widgety. ;)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Widgets developing

Příspěvek od IkE Blaster »

C# je imho pro PDA jediné použitelné kvalitní řešení. Hrozný problém u jakéhokoliv jiného jazyka s DPI. .net CF je bohužel dost ořezaný. Ale jak vidím, tak ti stejně k srci nepřirostl, takže jej asi používat nebudeš. Ale když se s ním zžiješ, tak nebudeš chtít nic jiného :)


// Ano, C++ je dobré řešení, ať už z hlediska stability nebo kompatibility, ale prostě na PDA mi nesedí
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

No nevím já preferuju C/C++, sharp nemám rád ale to je otázka vkusu a asi i to, že moc neholduju žádným jazykům běžícím s virtual machine (i když Csharp lze i přeložit). No hlavně jsem chtěl ale i dodat, že C++ může být taktéž dobré řešení pro větší projekty.
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Widgets developing

Příspěvek od mike-biker »

Já se jen "vložím" do debaty.
2 Svestka: Myslím, že momentálně by bylo supr upravit stávající Widgety.
1) Chtěly by nějak uspořádat velikosti, některé zmenšit - aby se vešly vedle sebe + buď upravit, nebo vytvořit ze dvou nový. (Např. je zbytečné mít dva Widgety - Datum a Čas - kdyby to bylo spojené - samozřejmě stačí opticky. ;-)
2) Implementovat do stávajícího kalendáře svátky, nebo Widget jen na svátky - propojený s adresářem s nastavením možnosti upozornění. Je tam Widget D+0, ale ten je jen na Anniversary (výročí). Tak ten nějak použít.
Takhle to vypadá hrozně:
Obrázek
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

mike-bike: děkuji za věcný příspěvek, problémem zatím pro mě je, že jsem nikde tyto widgety nenašel ke stažení, pokud je najdeš v přístroji a podaří se ti je nějak získat tak budu rád a následně se pokusím něco upravit. Jinak můžu klidně udělat widget svátky a zatím klidně vlastní datum a čas. Jenom teď mám ještě nějaký jiný projekt, který musím odevzdat co nejdříve, takže se na to budu moci vrhnout snad nejpozději do týdne. Jo a bylo by super, kdyby jsi napsal minimální rozměry v pixelech, které lze ještě přečíst popřípadě jak se to s nima má co se do velikosti týče, pro tento účel ti vytvořím jednoduchý widget, jak bude tak editnu příspěvek, tak bych byl rád, kdyby jste ragovali až po mém editování.

:!: :!: EDIT:
Tak tady máš slibovaný widget pro měření pixelů.
testPixel.wgt

Představoval bych si to tak, že by jsi napsal něco v tomto směru:
Obdélník
30x20 - minimální použitelný rozměr
50x30 - dobře použitelný rozměr
100x50 - velký rozměr
150x100 - obrovský rozměr vhodný i na obrázky

Text
9 - minimální čitelné písmo
11 - stále malé ale dobře čitelné písmo
15 - normální písmo (tak akorát)
20 - velké písmo vhodné i na hlavičku
50 - obrovské písmo (téměř nepoužitelné)

Hodnoty jsem si samozřejmě vymyslel aby jsi měl inspiraci, byl bych rád, kdyby jsi zkusil vkládat vlastní hodnoty pixelů a podle toho určil rozměr.
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Widgets developing

Příspěvek od mike-biker »

Zkusím se podívat, ale vypadá to, že ty základní jsou zakomponovány. Pošlu ti co budu moci, ale až večer. ;-)
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

Widgets developing

Příspěvek od rybar73 »

to Svestka: podarilo se ti ten tvuj widget(nebo nejaky jiny vlozeny) rozjet na tvoji nove Omnii Pro? :-) Potrebuju jen ujistit ze ten Eclips nebudu instalovat zbytecne...dik
Koukam ze jsem mimo sekci tak to se omlouvam...nicmene pro OmniiPro by taky neco takoveho neuskodilo :-)
~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

Widgets developing

Příspěvek od ~Kocur~ »

for Svestka: ten kalendář na Omnii Pro jede bez problémů, až budu mít trochu víc času tak ti i klidně otestuju a napíšu vyjádření k tomu kalendáři podle toho co jsi chtěl vědět :wink:
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Widgets developing

Příspěvek od Svestka »

Děkuju děkuju "Hvezdar" už otestoval a poslal mi PM s rozměry takže údaje mám, mimo to už mám Omnii PRO takže když tak budu moci časem otestovat. Jen je méně a méně času.
Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů