Potvrzeno: BlackBerry 6.1 mění označení na BlackBerry 7

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Potvrzeno: BlackBerry 6.1 mění označení na BlackBerry 7

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Pokud pravidelně sledujete dění kolem ostružinové platformy nebo si už rovnou brousíte zuby na nová zařízení, která brzo RIM představí (informovali jsme zde), pak vám jistě neunikly informace o chystané aktualizaci systému s kódovým označením 6.1. Grafické prostředí má být změněno jen minimálně, aktualizace se týká především nových funkcí, rozšíření možností některých programů jako BBM a zlepšení jejich vzájemného provázání v rámci systému. Paralelně s touto aktualizací pracuje kanadská společnost Research In Motion i na zcela novém operačním systému na bázi QNX (na ní je postavený i operační systém v tabletu BlackBerry Playbook). Tento nový systém měl mít logicky označení BlackBerry 7. Podle neoficiálních informací se však RIM rozhodl přidělit šťastnou sedmičku již nadcházející aktualizaci a označení nového QNX systému se tedy posune na BlackBerry 8.

obrázek

Tyto změny RIM zatím nepotvrdil a tudíž nemáme ani oficiální odůvodnění, ale spekuluje se o tom, že Kanaďané chtěli podtrhnout fakt, že aktualizovaný a rozšířený systém bude uveden na trh spolu s novou řadou komunikátorů a tedy s podporou nového hardwaru.Nové smartphony chystá společnost oficiálně představit na události BlackBerry World již za týden, přesněji 3. - 5. května 2011. Podle informací z několika zdrojů bude jako první představen BlackBerry Bold 9900 dosud známý jako BlackBerry Dakota nebo BlackBerry Bold Touch (podrobné specifikace v této bleskovce). Ten poskytne celkem lákavou kombinaci plnohodnotné QWERTY klávesnice a dotykového displeje zabalené do konstrukce podobné staršímu modelu BlackBerry Bold 9000. Vzhledem k tomu, že uniklo několik snímků zachycujících předprodukční verzi aktualizovaného systému na stávajících ostružinových smartphonech, dá se s nejvyšší pravděpodobností očekávat, že s odstupem času bude možné aktualizaci nainstalovat i poslední řadu současných BlackBerry komunikátorů.

obrázek
BlackBerry Bold 9900

*AKTUALIZACE: Pouhý den po úniku této informace se spolumajitel společnosti Research In Motion Jim Balsillie rozhodl rozpustit mlhu nejistoty a oficiálně potvrdil změny v označení operačního systému.

Zdroj: CrackBerry
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Potvrzeno: BlackBerry 6.1 mění označení na BlackBerry 7

Příspěvek od Jiří Hrma »

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti